Dags att köpa hus eller bygga eget?

På denna siten har vi samlat en rad goda råd och tips för dig som ska bygga elelr köpa hus.

Bygga hus

Ska du bygga hus?

Att bygga hus är ett stort beslut och det är mycket att tänka på. Dessutom är det också någonting som man troligtvis endast gör en gång i livet. Till en början ska du kontakta kommun och myndigheter för tillstånd, vilket kan vara jobbigt då du också planerar val till själva huset.

Mer om att Bygga hus?

Vi på Mjöbäcksvillan hjälper dig med denna process steg för steg. När det gäller tomtköp rekommenderas det att du kontaktar en av våra medarbetare för att få ut så mycket som möjligt av köpet. Före du bestämmer dig är det viktigt att reflektera om vad som är viktigt för just dig, till exempel skola i närheten och vilka kostnader som tillkommer så som el, bredband och vatten.

Gör en boendekalkyl innan du bygger hus
Ett annat steg som är viktigt att göra så tidigt som möjligt är att gå till banken och göra en boendekalkyl. Samt diskutera hur mycket ditt hus får kosta, baserat på vad din ekonomi klarar av.

Hur ska det nybyggda huset se ut?
Hur huset ska se ut är också viktigt att fundera över så tidigt som möjligt. Frågor som kan dyka upp, är om den ska vara öppen planlösning eller inte, garage och hur många sovrum huset ska ha. Det kan även komma upp funderingar om eventuellt kontor.

Mjöbäcksvillan Hjälper dig bygga hus
Vi på Mjöbäcksvillan hjälper dig så att dina önskemål blir verklighet genom att gå igenom dina behov och samtidigt relatera till vår idébank, våra egna skisser samt kataloger. När du väl har hittat ditt drömhus hjälper vi dig med att skriva ett entreprenadkontrakt för en totalentreprenad.